Basel Normen & Indiase Banking System

Temidden van de globalisering bankwezen in India heeft bereikt vitaal belang. Dag na dag is er steeds meer banken de complexiteit van de banktransacties, de hoofdstad eisen, liquiditeit, krediet-en daaraan verbonden risico's.

De Wereldhandelsorganisatie (WTO), waarvan India is een land lid is, vereist dat de landen zoals India om hun banksystemen te krijgen op gelijke voet met de mondiale normen op het gebied van de financiële gezondheid, veiligheid en transparantie, door de uitvoering van he
Bazels Comite:

Het Bazelse Comite voor het bankentoezicht biedt een forum voor samenwerking op regelmatige bankentoezichthouder aangelegenheden. Haar doelstelling is om begrip van de belangrijkste kwesties van toezicht te vergroten en de kwaliteit van het toezicht op banken over de hele wereld te verbeteren. Het is de bedoeling om dit te doen door het uitwisselen van informatie betreffende de nationale toezichthoudende onderwerpen, benaderingen en technieken, met het oog op de bevordering van gemeenschappelijk begrip. Het Comite secretariaat is gevestigd bij de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) in Basel, Zwitserland.

Behoefte aan dergelijke normen:

Het eerste akkoord door de naam.Basel I. Accord werd in 1988 opgericht en is uitgevoerd bij 1992. Het was de eerste poging om het concept van de minimumnormen van de kapitaaltoereikendheid in te voeren. Dan de tweede overeenstemming door de naam van Basel II-akkoord is opgericht in 1999 met een definitieve richtlijn in 2003 voor de uitvoering in 2006 als Basel II-normen. Helaas kon India niet volledig uitvoering van deze, maar nu is gearing up onder de leiding van de Reserve Bank of India om het uit te voeren vanaf 1 april 2009.

Basel II-normen werden ingevoerd om de nadelen van de Basel I-akkoord te overwinnen. Voor Indische Banken, zijn de noodzaak van het uur sluiting-up en praktijk bankbedrijf op gelijke voet met internationale normen en maak het bankwezen in India meer betrouwbaar, transparant en veilig zijn. Deze normen zijn noodzakelijk, omdat India is en zal getuige zijn toegenomen kapitaalstromen uit het buitenland en er is steeds meer grensoverschrijdende economische en financiële transacties.

KENMERKEN van Basel II-normen:

Basel II Normen worden beschouwd als de hervormde en verfijnde vorm van Basel I Akkoord. De Basel II-normen in de eerste plaats de nadruk op 3 factoren, tw. Kapitaaltoereikendheid, de Supervisory Review en marktdiscipline. Het Bazelse Comite verzoekt deze factoren de drie pijlers risico's te beheersen.

Pijler I: kapitaaltoereikendheidsvereisten:

Volgens de Basel II-normen, dienen de banken de handhaving van een minimale kapitaaltoereikendheid eis van 8% van de risicodragende activa. Voor India heeft de Reserve Bank of India in opdracht handhaven van 9% minimum kapitaaltoereikendheid eis. Deze eis wordt in de volksmond genoemd als solvabiliteitsratio (CAR) of Capital Risk Weighted Assets Ratio (CRAR).

Pijler II: Supervisory Review:

Banken majorly ontmoeting met 3 Risico's, tw. Krediet-, operationele en marktrisico's.

Bazel II Normen onder deze pijler wil ervoor zorgen dat niet alleen banken voldoende kapitaal om alle risico's te ondersteunen, maar ook aan te moedigen zich te ontwikkelen en een beter risicomanagement technieken te gebruiken bij de monitoring en het beheer van hun risico's. Het proces heeft vier belangrijke principes:

a) Banken moeten een proces voor de beoordeling van de totale kapitaaltoereikendheid in verhouding tot hun risicoprofiel en een strategie voor het toezicht op hun kapitaal niveaus.

) Toezichthouders moeten herzien en evalueren bank interne kapitaaltoereikendheid beoordeling en strategieën, alsook hun vermogen om te controleren en te zorgen voor de naleving van de reglementaire kapitaalvereisten ratio's.

c) De toezichthouders van banken moeten verlangen te opereren boven de minimale wettelijke kapitaalratio's en moet het vermogen om te verplichten de banken om kapitaal aan te houden dan van het minimum hebben.

d) De toezichthouders moeten trachten in te grijpen in een vroeg stadium om kapitaal aan te kunnen vallen onder het minimum niveau en moet snelle corrigerende maatregelen vereisen als het kapitaal niet wordt genoemd of hersteld.

Pijler III: tucht van de markt:

Tucht van de markt legt banken om hun bankzaken te voeren in een veilige, gezonde en doeltreffende manier. Verplichte openbaarmaking eisen van het kapitaal, de risicopositie (halfjaarlijks, of frequenter indien nodig) zijn verplicht om worden gemaakt, zodat de marktdeelnemers een bank kapitaaltoereikendheid te beoordelen. Kwalitatieve informatie, zoals risk management doelstellingen en het beleid, kan definities etc. ook worden gepubliceerd.

Conclusie:

Basel II-normen biedt een verscheidenheid aan opties naast de standaard benadering tot het meten van risico lopen. Effent de weg voor financiële instellingen om proactief risicobeheersing in hun eigen belang en houden kapitaalvereiste laag.

Maar. . .

Vereist Strategieontwikkeling risicomanagement voor de gehele onderneming, het opbouwen van grote data warehouses, kraken nummers en het uitvoeren van complexe berekeningen en stelt grote uitdagingen van de naleving voor banken en financiële instellingen.

Steeds meer banken en effecteninstellingen over de hele wereld om hun gezamenlijk optreden.

No comments:

Post a Comment