Textuur van de Credit Crunch, niet zo goed

Als hypotheek makelaar Ik kan u zeggen dat de afgelopen jaren zijn doodgeknuppeld met zorgeloos en ongepast kredietverlening. Het is geen verrassing voor mij dat grote bekende banken enorme verliezen als gevolg van de slechte hypotheken te draaien zure lijden. Wat je ook doet, heb geen medelijden voor hen. Iedereen van WaMu aka Long Beach Hypotheek, Countrywide, Chase, en een hoop bedrijven die u nooit hebt van alle overstroomde hypotheekbemiddelaars horen met korte rok met reps duwen gekke idee<ën zoals een 580 credit score hypotheek met geen geld en geen vaststelling van het reële inkomen controle . Are you kidding me?

Goede Heer. Laten we eens kijken. Je bent een vervangende leraar met een marginale krediet, laat zeggen een 599 credit score en we hebben gewoon goedgekeurd u voor een hypothecaire lening van 150.000 dollar en je zet er geen geld. Hier in Texas dat is een maandelijkse betaling van ten minste $ 1500 met belastingen en verzekeringen inbegrepen. Per salary.com een vervangende leraar gemiddeld $ 18.000 per jaar. Heilige koe! Dat is 1500 dollar per maand. Hoe op aarde zou iemand denken dat lening zinvol? Misschien is deze persoon niet gaat eten, drinken of hebben moderne voorzieningen in hun huis. NIET!

Voordat we deze reuzen uitstrijkje aan stukken hier zou ik graag ze te prijzen voor de producten die wel zinvol zijn. Degenen die Fannie Mae en Freddie Mac waren er huiverig voor lenen aan, zoals de kleine ondernemer die Grosses $ 500.000 per jaar, maar heeft een bottom line van $ 50.000. Met een fatsoenlijke credit score van ten minste 680 kon je de immer populaire 80/20 lening en de aankoop te krijgen dat nieuwe huis met weinig ons geen geld uit eigen zak.

De nasleep van dit alles heeft verlaten een slechte smaak in de mond van velen die zich op onroerend goed als carrière. Mensen die boven de producenten een paar jaar geleden zijn nu op zoek naar parttime werk. Makelaars en de lening officieren over het land de handel daar Jaguars en Mercedes voor late model Lincolns en Chevy's.

Ik kan terug herinneren in 1996 toen de Bank United de 20% lager dan minimale credit score van 680 geen inkomen controle hypotheek onthuld. Waarom zouden ze niet? De credit score zegt dat ze ontlener kredietwaardig is enigszins en de aanbetaling alleen al zou voldoende moeten zijn om de bank veilig te voelen.

Rechts hier en nu aan het uiteinde van 2008 zijn nog steeds banken lenen geld. Veel en veel van. De media zal je vertellen dat niemand kan een hypotheek krijgen en deze dagen dat net niet het geval. Natuurlijk zijn de richtlijnen aangescherpt zoals ze zouden moeten hebben. Waardebepalingen worden herzien om de waarde te waarborgen en ongeacht wie je bent, moet u zowel uw inkomen en uw vermogen te controleren. We hopen op enig moment weer een paar van de lagere LTV-producten zoals de bovengenoemde Bank Verenigd product.

Plaats jezelf in de schoenen banken en vraag deze ene vraag, dat de hebzucht van Wall Street duivels natuurlijk niet. Als het je geld, zou je uitlenen?

No comments:

Post a Comment