Federal funds rate en uw financiën

De laatste tijd is er veel gepraat over de "federal funds rate. Dit is iets dat de koppen domineert wanneer er een verandering in dit percentage. Meest recent de Federal Reserve maakte een enorme rentedaling. De 1e daling was 3/4ths van een procent, dan kort na de door een andere ½ procent waardoor de koers helemaal naar beneden tot 3%. Waarom deze hype? Hoe beïnvloedt dit particulieren financiën?

Wat is de federal funds rate?

De federal funds rate is de rente die banken tegoeden te lenen
Het effect van verlaging van de Federal Funds Rate

Door verlaging van het tarief, lenen wordt goedkoper voor de banken en met de concurrentie tussen banken zij deze besparing pas aan hun klanten. Dit maakt lenen goedkoper voor mensen omdat het tarief waartegen banken kunnen lenen minder en het debiteurenrisico ook naar beneden gaat omdat er niet zo veel interesse te betalen door het individu. De bedoeling van een verlaging van het Federal Funds rate is het creëren van een domino-effect dat uiteindelijk zal de economie stimuleren. De cyclus veronderstelt is om te volgen is deze: de Federal Reserve verlaagt tarieven, banken lagere tarieven, individuen zullen lenen meer geld, het geleende geld koopt goederen, de verkopers van de goederen meer geld verdienen en deposito's bij banken, banken hebben meer geld om vervolgens geven, herhaal deze cyclus en de economie is aangewakkerd.

Wat dit betekent meeste individuen in de nabije en verre toekomst?

Dat zal helpen veel mensen met hun credit card rente, omdat de prime rate, die een directe invloed credit card rente is sterk gecorreleerd aan de federal funds rate. Vanaf het domino-effect, creditcard kredietverstrekkers zijn ook in staat om een lagere rentevoet te verkrijgen en dus de concurrentie zal hen dwingen om hun tarieven te verlagen. Dit is een ding dat personen die saldi te vervoeren op hun creditcard moeten zich bewust zijn van want soms zal de geldschieter blijft opladen hetzelfde tarief. Een persoon die zich bewust is van deze kunnen de meeste van de tijd, contact met de credit card maatschappij en de vraag naar een lager tarief.

De verlaging van de federal funds rate zal eveneens dalen van de rente op spaarrekeningen en cd's. Dit kan dwingen vele individuen tot een betere beleggingsmogelijkheden voor hun geld vragen omdat de rente op spaarrekeningen en cd's is zeer minimaal, waarschijnlijk niet eens genoeg om bij te blijven met de inflatie. Dit kan ook goed zijn voor de aandelenmarkt, omdat dit kan een grotere vraag naar openbaar verhandelde aandelen te veroorzaken, dan drijven de prijzen en de verhoging van rendementen. (Ook keert terug kunt maximaal van het domino-effect ontstaan uit het laten vallen van de Fed-tarief, dat verklaart ook waarom er een plotselinge stijging van de aandelenkoersen toen er een onverwachte daling van de federal funds rate te gaan)

Men misvatting over het eten verlaging van de federal funds rate is dat het rechtstreeks hypotheekrente invloed. Hypotheekrente zijn veel complexer in de wijze waarop deze worden bepaald dan alleen door de federal funds tarief. De hypotheekrente is gebaseerd op de lange termijn tarieven, terwijl de federal funds rate is het een korte termijn rente. Hypotheken worden geprijsd, zoals de aandelenmarkt, als er een verwachte daling van de federal funds rate, de hypotheekrente zal zij de prijs in het tarief voor de rentedaling gebeurt zelfs. Een onverwachte rentedaling kan van invloed zijn hypotheekrente, maar slechts door een klein bedrag. De Fed-tarief een indirecte factor bij het bepalen van de lange termijnrente. Zelfs al is het slechts een klein indirecte factor, op lange termijn de rente zeer laag nu en vergrendelen in een veilige, lage vaste rente op de huidige tijd kan een goed idee zijn.

Over het geheel genomen de renteverlaging is een goede zaak voor credit card rente en overige kortlopende leningen, maar op de negatieve kant, zal spaarrekeningen niet verdienen net zo veel interesse. Als alles goed gaat zoals gepland, de economie zal de extra impuls is nodig om te blijven uit een recessie te krijgen, terwijl ook indirect een positieve invloed op de lange termijn rente en de inflatie in toom.

No comments:

Post a Comment