Voorwaarden die de rentebewegingen Invloed

Hieronder staan een aantal factoren die de rentebewegingen beïnvloeden:

Inflatie

Inflatie speelt een belangrijke rol in het beïnvloeden het monetaire beleid van het Reserve Bank of India (RBI). Het dwingt de centrale bank om te wandelen de intrestvoeten. Momenteel is de inflatie tot meer dan 11 procent (ver boven de inflatie het niveau van de opdracht RBI's van ongeveer vijf procent per jaar verdwenen).

De belangrijkste redenen voor deze hoge inflatie een sterke stijging van de prijzen< van basisgoederen, en wandelen in de tarieven van de aardolieproducten (benzine, diesel en koken op gas). De RBI heeft aangekondigd een repo-rente wandeling twee keer deze maand zelf om de stijgende inflatie te regelen. Deze repo renteverhoging maakt geld duurder voor banken en als gevolg rente citeren hoog en zijn naar verwachting nog hoger te gaan in de komende weken. Deskundigen zijn echter van mening dat de tarieven niet zullen stijgen aanzienlijk als een zeer hoge rente hebben een negatief effect op de groei van de economie.

Liquiditeit

Liquiditeit van de markt een onderneming is, de economie of de investeringen begrip dat verwijst naar het vermogen van een actief gemakkelijk kan worden omgezet door middel van een handeling van het kopen of verkopen zonder dat een significante beweging in de prijs en met een minimum aan verlies van waarde. De liquiditeit in het systeem is ook een parameter die de renteontwikkeling invloeden. Liquiditeit van invloed op de kostprijs van de verwerving van fondsen voor banken. Als de liquiditeit is laag, de kosten van het werven van fondsen zal toenemen, en daarmee moeten ze de rente op hun leningen te verhogen.

Er zijn vele factoren die de liquiditeit in het systeem te beïnvloeden. Fonds voor de instroom van buitenlandse investeerders en een verlaging van de kasreserve ratio (OCW) verhoging van de liquiditeit in het systeem en vice versa.

No comments:

Post a Comment