American Express Blue - Leiderschap door Innovatie

De RFID-Credit Card

Sinds juni 2005 zijn alle uitgegeven American Express Blue Credit kaarten zijn imbedded met een RFID (Radio Frequency IDentification) transponder, in aanvulling op de traditionele credit card magnetische strip. RFID-technologie verzendt informatie draadloos te versturen tussen twee of meer objecten in de nabijheid. Dit betekent dat wanneer u aankopen doet bij een van de American Express ExpressPay deelnemende handelaars, gewoon je de credit card tegen, of houd hem een of
Volgens American Express, de grootste voordelen van het gebruik maken van een RFID-systeem is dat het versnelt transacties. Verzamelde statistieken tijdens de Proof of Concept en experimentele fasen van het project is gebleken dat de betaling door de RFID-Blue van American Express-kaart is 63 procent sneller dan betalen met contant geld en 53 procent sneller dan het betalen van de traditionele credit card proces.

De RFID-sleutelhanger

In combinatie met Texas Instruments RFID-systemen, American Express lanceerde ook een RFID-sleutelhanger dat iedere houder van een Blue van American Express credit card in aanmerking komt voor. De sleutel past op de meest fob sleutelhangers en kan worden gebruikt in plaats van uw credit card te betalen voor de dagelijkse aankopen, zoals brandstof en levensmiddelen. Dit betekent in feite dat u niet nodig hebt om uw portemonnee mee te nemen als je gaat winkelen.

Als een blauwe kaarthouder, alle aankopen via uw RFID sleutelhanger, worden direct ten laste van uw creditcard rekening. Deze kosten zal verschijnen op uw maandelijkse creditcard. Om het u mogelijk onderscheid te maken tussen aankopen door RFID-sleutelhanger en door de kaart, ExpressPay aankopen worden gemarkeerd is de naam van de handelaar, de datum en het bedrag besteed. Een limiet van $ 150 per dag wordt opgelegd.

Mocht u meer dan een Blue-account, dan kunt u voor een RFID-sleutelhanger voor elke account die u te houden.

RFID-veiligheid

Zoals bij alle draadloze technologieën, kunnen er vragen over de veiligheid van het betalingsverkeer gebruik van de creditcard. Het bedrijf verzekert houders van een kaart dat American Express Blue creditcard is zeer veilig. Naast een scala aan veiligheidsmaatregelen, data encryptie, vergelijkbaar met die welke wordt gebruikt voor de RFID-chip in de VS Passport, wordt gebruikt om deze bevoorrechte informatie wordt niet gedeeld. Zoals bij alle American Express credit cards, houders van een blauwe kaart met RFID zijn beschermd tegen frauduleus gebruik en diefstal.

De Blue uit de moderne American Express creditcard design, gekoppeld aan de huidige generatie beschikt, heeft het gezien uitgegroeid tot een van de meest populaire creditcards onder jonge volwassenen van vandaag.

No comments:

Post a Comment