Meer weten over Susie Orman

Suze Orman of Suze Orman is een gerenommeerde Amerikaanse persoonlijkheid. Geboren als Susan Lynn Orman (5-6-1951) Suze Orman is een toonaangevend financieel adviseur, auteur, motiverende spreker alsook televisie-presentator.

o Ze is de gastheer van een financiële planning weekend show genaamd Suze Orman Toon op CNBC. Ze gastheren een soortgelijk tv-programma op QVC genaamd Suze Orman's financiële vrijheid. Zij is de auteur van zes back-to-back de New York Times bestsellers. Daarnaast heeft z
o in de jaren 2004 en 2006, werd onderscheiden met twee Orman Daytime Emmy Award voor Outstanding Service Show Host voor haar PBS specials. Haar tv-carrière is doorspekt met vijf Gracie Awards, een record nog niet gebroken in de 33-jarige geschiedenis van Gracie Awards.

o Ze werd gekozen door het tijdschrift Time als een van de meest invloedrijke mensen in de wereld, in het jaar 2008. In 2009 werd ze onderscheiden met de Vito Russo Media Award door Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

o Ze geleverde toespraak op 17 mei 2009 om haar alma mater, de Universiteit van Illinois.

o Orman werd geboren Russisch-joodse immigranten Ann en Morry Orman in het zuiden van Chicago, Illinois. Haar ouders liep een delicatessenwinkel in Hyde Park. Dus Orman werd niet geboren met een gouden lepel in haar mond. Ze beantwoordde haar arbeidersklasse achtergrond door te zeggen, dat zij niet 'opgroeien met geld ".

o Zij heeft een BA in het sociaal werk aan de University of Illinois in Champaign-Urbanus. Ze woonde met haar vriendinnen in Berkeley, Californië gedurende 3 maanden een in 1973 in busje op de Hearst Avenue. Ze landde al snel de taak van een serveerster in Buttercup Bakery op College Avenue. Een lange tijd klant, Fred, gaf haar een lening van $ 50.000 in 1980 om haar te helpen ambitie van de opening van haar eigen restaurant te vervullen. Ze investeerde de lening in Merrill Lynch, maar werd opgelicht door haar effectenmakelaar en in slechts vier maanden dat ze blut was.

o Op dat moment begon ze te leren over financiering en investeringen. Om geld te verdienen aan de lening sloot ze zich Merrill Lynch trainingsprogramma om een account executive geworden terug te betalen. Via haar opleiding ontdekte zij dat haar effectenmakelaar haar toevlucht genomen tot een illegale handeling. Ze onmiddellijk opgeroepen Merrill Lynch en opgehaald in de gehele 50.000 dollar samen met rente. Ze terugbetaald haar lening.

Na haar opleiding ging ze het bedrijf en werkte daar tot die in 1983 pakte ze het aanbod van de vice-voorzitter van de beleggingen op Prudential Bache Securities. Volgende ze ontslag van daar in 1987 haar eigen bedrijf, genaamd financiële planning van de Suze Orman Financial Group in Emeryville, Californië te openen. Ze was er de directeur tot 1997 toen ze ontslag nam om de aandacht te geven aan haar carrière als schrijver die floreerde met de publicatie van haar tweede boek.

No comments:

Post a Comment