Effecten van prijsvolatiliteit op de producenten van agrarische grondstoffen in ontwikkelingslanden

Internationale prijzen van soft commodities staan bekend om hun volatiliteit, die is een belangrijk aandachtspunt, zowel op macro-en micro-schaal. Prijsschommelingen voor soft commodities kan destabiliseren reële wisselkoersen en kan moeilijkheden voor de regeringen van landen met opkomende markten veroorzaken in het vergemakkelijken van de vermindering van de armoede en het behoud van een stabiel economisch klimaat. Op micro niveau, zijn wij vooral bezorgd over het effect van prijsstijgingen on
De afgelopen hebben de regeringen in opkomende markten landen gereageerd dergelijke onzekerheden door middel van grootschalige marktinterventie, vaak ingeleid door staatsbedrijven zoals landbouw marketing boards, en meestal landbouwers van isolerend wereld prijsschokken. Echter, in de afgelopen jaren is er een bevestiging dat een dergelijke markt ingrepen negatieve effecten kunnen hebben. Sinds de wereldwijde trend naar liberalisering, protectionisme inefficiënte bedrijven bevoordeelt is niet langer gestimuleerd. Aan de andere kant, de liberalisatie beleid neigt het risico van prijsonzekerheid shift terug van regeringen aan de producenten. In het gezicht van de internationale marktschommelingen, is er een duidelijke behoefte aan risicomanagement mechanismen om de producenten in staat risico's te beheren in de transitie naar een markt gedreven commodity sector.

Met de liberalisering, hebben de producenten belangrijke spelers geworden in de markt en beter inspelen op internationale marktomstandigheden. De gewenste gebruik van grondstoffen gerelateerde financiële instrumenten voor risicobeheersing door de producenten van basisproducten weerspiegelt de noodzaak om cruciale bescherming tegen ongunstige prijsbewegingen onzekere en vaak te verkrijgen om toegang te krijgen op korte termijn te financieren. Vanuit het perspectief van bankiers, handelaren en de aanbieders van instrumenten, het is belangrijk om belangrijke vragen te beantwoorden zoals:

Hoe kan de prijs bescherming schok in het land worden verkregen met behulp van grondstoffen gekoppeld risicomanagement instrumenten?

Welke instrumenten worden het meest gebruikt op de markten voor de belangrijkste exportgoederen uit ontwikkelingslanden, en waarom zijn deze instrumenten gekozen?

Zijn bedrijven die basisproducten verbonden instrumenten voor risicobeheersing kunnen kleinschalige producenten profiteren door levering van een grotere graad van zekerheid over de toekomst van de prijzen van hun producten?

Welk aandeel van de ontwikkelingslanden de uitgang van de commodity wordt gedekt door risicomanagement vandaag?

In welke landen wordt het gebruik van commodity gerelateerde financiële instrumenten voor risicobeheersing meest voorkomende?

Welk effect heeft het gebruik van deze instrumenten gehad op de activiteiten van producenten van en handelaren in grondstoffen?

Wat is de aard en ernst van de wettelijke beperkingen op het gebruik van hedge-instrumenten van potentieel belangrijke spelers zoals producentenorganisaties coöperaties?

Alleen wanneer deze vragen worden beantwoord is het mogelijk om te identificeren van strategieën om de bescherming van landbouwers in ontwikkelingslanden van de prijsrisico volatiliteit. Echter, vele strategieën voor prijs risicobeheer voor de armste producenten ter wereld - met name in Afrika - lijkt af te hangen op het beleid bevorderd door de ontwikkeling van organen, ngo's, multilaterale afgeleid met behulp van modellen in de ontwikkelde / geïndustrialiseerde wereld.

Onlangs Robinson Day International heeft ontwikkeld van een aantal modellen te simuleren het risicobeheer behoeften voor de producenten in ontwikkelingslanden. Deze modellen goed kijkt naar prijs risicobeheer met behulp van hedging technieken, gestructureerde handelsfinanciering, zekerheden beheer en de ontwikkeling van de toeleveringsketen. Voor meer informatie, neem contact Dag Robinson International (zie hieronder voor details).

No comments:

Post a Comment