En toen was er niets - Hoge Financiën Finagling haakt de Top 5 investeringsbanken

De eerste van de top 5 te vallen zakenbanken Bear Sterns was, in maart 2008. Opgericht in 1923, de ineenstorting van Wall Street dit pictogram schokte de wereld van high finance. Aan het eind van mei het einde van Bear Sterns was compleet. JP Morgan Chase Bear Stearns gekocht voor een prijs van 10 dollar per deel, een schril contrast met zijn 52 of week hoog 133,20 dollar per aandeel. Toen kwam september. Wall Street, en de wereld, keek terwijl in slechts een handvol dagen de resterende invester
Investeringsbank Basics

De grootste van de zakenbanken zijn grote spelers op het gebied van de haute finance, het helpen van grote bedrijven en de overheid geld in te zamelen via maatregelen zoals de handel in effecten in zowel de aandelen-en obligatiemarkten, alsook door het aanbieden van professioneel advies over de meer complexe aspecten van hoge financieren. Voorbeelden hiervan zijn dingen zoals overnames en fusies. Investeringsbanken ook instaan voor het verhandelen van een groot aantal financiële beleggingsinstrumenten, inclusief derivaten en grondstoffen.

Dit type bank is ook de betrokkenheid in beleggingsfondsen, hedge fondsen en pensioenfondsen, die een van de belangrijkste manieren waarop wat er gebeurt in de wereld van de haute finance wordt gevoeld door de gemiddelde consument. De dramatische vallen van de resterende top investeringsbanken getroffen pensioenregelingen en de investeringen niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook de gehele wereld.

De Hoge Financiën Finagling dat hen omlaag gebracht

In een artikel getiteld "Too van Half Clever", gepubliceerd op 2008-09-22 door Forbes.com, de Chemical Bank voorzitter hoogleraar economie aan Princeton University en schrijver Burton G. Malkiel biedt een uitstekende en makkelijk te volgen verdeling van wat er precies gebeurd. Terwijl de katalysator voor de huidige crisis is de hypotheek-en kredietverlening kernsmelting en het uiteenspatten van de huizenbubbel, de wortels van hem liggen in wat Malkiel noemt het verbreken van de band tussen leners en ontleners.

Wat hij verwijst naar de verschuiving van de bank-tijdperk waarin een lening of hypotheek werd gemaakt door een bank of kredietverstrekker en aangehouden door die bank of kredietverstrekker. Natuurlijk, daar hielden ze op de schuld en de bijbehorende risico's, banken en andere kredietverstrekkers waren redelijk voorzichtig over de kwaliteit van hun leningen en woog de kans op terugbetaling of in gebreke blijven van de kredietnemer zorgvuldig tegen normen die zin gemaakt. Banken en kredietverstrekkers afgestapt van dat model, de richting van wat Malkiel noemt een "afkomstig zijn en" model te verspreiden.

In plaats van het bedrijf hypotheken en leningen, "initiators hypotheek (met inbegrip van niet-bancaire instellingen) zouden kunnen hinderen leningen slechts totdat ze konden worden verpakt in een reeks van complexe mortgage-backed securities, opgedeeld in verschillende segmenten of tranches met verschillende prioriteiten in het recht betalingen te ontvangen van de onderliggende hypotheken, "met hetzelfde model ook toegepast andere vormen van leningen, zoals de credit card schulden en autoleningen.

As deze schulden-backed activa werden verkocht en verhandeld in investment wereld, ze werd steeds leveraged, met debt to equity ratio's vaak het bereiken van zo hoog als 30-tegen-1. This wheeling en de behandeling vaak vond plaats in een schaduwrijk en niet-gereglementeerde systeem dat werd genoemd de schaduw banksysteem. Aangezien de mate van leverage steeg, nam ook het risico.

Met al het geld worden gemaakt in de schaduw banksysteem, kredietverstrekkers werden minder kieskeurig over wie ze leningen aan gaf, omdat ze niet meer houden de leningen of de risico's, maar in plakken snijden en in blokjes snijden hen, herverpakking en verkoop ze ze af bij een winst. Crazy termen populair werd, geen geld, geen vereiste documenten, en dergelijke. Exorbitante exotische leningen werd populair en kredietverstrekkers de diepten van de subprime-markt voor nog meer gecontroleerde leningen aan te maken.

Ten slotte het systeem geslepen bijna tot stilstand met de daling van de huizenprijzen en de toegenomen lening standaardinstellingen en verhinderingen, met kredietverstrekkers het maken van korte termijn leningen aan andere kredietverstrekkers bang voor het verstrekken van leningen aan deze toenemende schulden zit en illiquide entiteiten. De daling van het vertrouwen kan worden gezien in de dalen de aandelenkoersen als de laatste in de top investeringsbanken verdronken in wankele schuld en beleggers vrezen.

September Lehman Brothers zag mislukken, kiezen voor overname Merrill Lynch over te storten, en Kritiese Jaren Zeventig Goldman en Morgan Stanley zich terugtrekken in de status van bank-holdings, met een mogelijke buy-outs aan de horizon. Sommige van deze zakenbanken dateert bijna een eeuw, en meer anderen, zoals de 158-jaar oude Lehman Brothers ". Nogal een roemloos einde voor deze historische giganten van de financiering, verwoest door een systeem van de haute finance finagling en schaduwrijk omgang, een systeem dat, zoals het uit elkaar valt, kan zelfs uiteindelijk te slepen van de economie van de gehele wereld.

No comments:

Post a Comment