Waarom harde werk zal niet een wondermiddel waarmee alle

Een kennis van mij vertelde me dit verhaal. Zijn vriendin had hem onlangs verlaten, waarbij de meubelen met haar - voor de crash, maar niet hun vrachtwagen.

Ter bescherming van haar loopbaan, had onze dappere held ondertekend zijn naam (vóór hun echtscheiding of natuurlijk), upping zijn premies en - in het proces - wierp zich op de granaat van een mogelijke civiele rechtszaak. De vrouwen die ze naar achteren eindigde zwanger was, en had ongewone stijfheid in haar nek na het ongeval.

De tru
Wat gebeurt er nu? Een overval.

30.000 dollar waard van creditcard schulden later, hij werkt extra uren te betalen uit de rente. Bij een tarief van 20%, hij zwemmen en je te houden het hoofd boven water - niet eten in het kapitaal van zijn schuld op alle.

"Wow", zei ik. "Wat een weer heel veel geluk. Hoewel u in de toekomst zou willen mensen laten betalen voor hun eigen domheid. " (Ie Zonder uitgaande van de juridische verantwoordelijkheid voor hun fouten.) "Wat ga je nu doen?"

"" Werk harder, "zei mijn meubelmaker. Ik zal gewoon meer uren en avonden en weekends. " Houd in gedachten, is de man al trekken 60 uur per week.

Deze situatie is een schoolvoorbeeld van waar maken van uw smarts in plaats van je biceps. Natuurlijk, de bereidheid om hard te werken is altijd een pluspunt. Maar hard werken zal niet alles oplossen. Stel je de man die zich urenlang proberen om de golven te houden uit de buurt van zijn zandkasteel. Het tij komst in, en hij bouwde het ding net boven de golf-lijn. Natuurlijk - je kunt uren dorsen rond in koud water als je wilt, maar zou het niet verstandiger en minder tijdrovend om het kasteel te bouwen hoger op het strand? Dit is de vraag die je moet jezelf de vraag stellen voor de lancering hals over kop in uren van loopgraven graven.

Vraag jezelf af: is er een betere, efficiëntere manier om waar ik wil?

Het feit is dat de problemen die je tegenkomt soms een mix van wijsheid en elleboog vet.

Onze credit-card schulden held had moeten, bijvoorbeeld, gegaan om zijn bank om zijn schuld te consolideren. Op deze manier, tegen een lagere rentevoet, die hij had kunnen betalen van zijn leningen in plaats van nauwelijks te houden zijn neus uit het water.

Hij moet kritisch zijn behoeften hebben onderzocht voor een nieuwe vrachtwagen.

De oplossingen van problemen vaak een kwestie van denken buiten de doos, niet alleen opladen volle kracht proberen om een bulldozer door een muur heen. Vaak is dit hoofd-resultaten over de strategie van alleen in een zere schouder! Val niet in het denken hard werken lost alles. Soms slim werk of praten met een deskundige of een vriend die is in een dergelijke situatie beter is dan vermoeiend zelf!

No comments:

Post a Comment