Wat is de Mijnbouwwet superbelasting allemaal over?

Nogmaals, zowel de regering en de oppositie niet goed uitgelegd wat op aarde is dit beest heet de Mijnbouwwet Super Tax. We begrijpen allemaal dat de woorden Belastingdienst de meesten van ons iets weten over de mijnbouw, maar dat woord Super gooien in de mix en het is geen wonder dat verwarring heerst. Het woord maakt Super de ogen van mensen glazuur over als het is zo'n complex probleem, maar deze belasting niet wordt zelfs over pensioen. Dus waarom verwart de boodschap zelfs nog verder door h
Ross Gittins, de Economie redacteur van de Sydney Morning Herald, merkte op dat zelfs een econoom is moeilijk om de complexiteit van de Super Mining Tax begrijpen. Hoe gaat het met rest van ons zou kunnen begrijpen? Worden hoe de politici verondersteld om het begrijpen en verklaren de Mijnbouwwet Super de belasting op de rest van ons? Ze lijken niet begrijpen van de complexiteit, noch de onverwachte consequenties zelf. In plaats van te verzanden in complexe detail zal ik mijn opmerkingen richten aan de opdrachtgever verwarring of verkeerde informatie, zoals die blijkt dan wel als ik begrijp het.

Er is zoveel desinformatie die door beide partijen als ze het hebben over twee totaal verschillende omstandigheden. De regering zegt dat de belasting bedraagt momenteel betaald door mijnwerkers gemiddelde van 13%. De mijnindustrie zegt dat momenteel 43% belasting wordt betaald door mijnwerkers.

Hoe kunnen de nummers worden zo belachelijk ver uit elkaar?

In mijn vorige artikel De federale begroting heb ik gezegd dat de twee elkaar aan het praten waren over heel andere dingen, maar beide zijn gelijk. Het lijkt een herhaling hier. De regering te komen bij 13% belasting betaald door mijnwerkers heeft de bruto winst gedeeld door de vennootschapsbelasting betaalde bedrag. Eigenlijk vennootschapsbelasting wordt geheven op 30% van de nettowinst. Aan de andere kant de oppositie zegt dat de mijnwerkers er 43% belasting betalen. Om tot dat aantal zijn ze met behulp van de nettowinst en te delen door het verschuldigde belasting op de vennootschapsbelasting-tarief plus toevoeging van royalty's.

Zoals we weet dat je kunt helemaal niets doen met een rekenmachine en maken cijfers respectabele kijken. Geen wonder dat de antwoorden zijn, zoals krijt en kaas. En als voor onverwachte gevolgen ervan, de azen zijn wilde. Dat is een verdere discussie op zich.

Brutowinst: wordt berekend als omzet verminderd met alle kosten die rechtstreeks verband houden met deze verkoop. Deze kosten kunnen onder meer de productie kosten, grondstoffen, arbeid, verkoop, marketing en andere kosten.

Netto winst: Vaak genoemd als de bottom line, is de nettowinst berekend door een bedrijf de totale kosten van de totale inkomsten, daarmee aangevend wat het bedrijf heeft verdiend of verloren in een bepaalde periode van tijd meestal een jaar.

No comments:

Post a Comment