Wat ik geleerd Geld uit Million Dollar Baby

In de bekroonde film Clint Eastwood's, Million Dollar Baby, zien we een positieve, respectabele, hardwerkende jonge vrouw fysiek vernietigd toen haar vuile omgaan tegenstander landt een Sucker Punch na de bel.

Het komt mij voor dat hetzelfde kan gebeuren met investeringen. De bewonderenswaardige vechter in je probeert om uw dromen waar financiële. Dat is de innerlijke stem die je vertelt om hard te werken en te investeren slim. Uw tegenstander is het deel van je geregeerd door je emoties. Die< emoties kijken voor elke gelegenheid een Sucker Punch land en brengen u naar beneden.

Toen ik voor het eerst Bill voldaan, bijvoorbeeld, was hij een waarde van $ 10.000.000, maar hij was ongelukkig. Omdat hij was opgegroeid tijdens de depressie, was hij ervan overtuigd was dat hij altijd een stap verwijderd van sof, hongerig en dakloos. Houd in gedachten dat was Bill slechts $ 150.000 per jaar te nemen van zijn 10 miljoen dollars appeltje voor de dorst. Als je het wiskunde, zult u zien dat zijn terugtrekking bedroeg amper 1,5%. Bill Dus echt geen zorgen te maken over geld ... maar hij toch ongerust, en hij werd bestuurd door zijn angst en begeerte.

Omdat Bill was ervan overtuigd dat hij zou gaan opraken van geld, bleef hij met een hoog risico investeringen te doen in de hoop meer te hebben. Hij dikwijls verloren veel geld met deze onzeker ventures, en maakte zijn dit gedrag vrezen voor een self-fulfilling prophecy. Naarmate zijn verliezen groeide, zijn emotionele behoefte goed te maken voor die verliezen groeide ook. Hij nam steeds meer risico's te graven en bleef zich in een ellendige gat. Het is een klassiek emotionele klap-down.

Anderen dansen de tegenovergestelde richting. Mensen die lijden grote beleggingsverliezen begrijpelijk geworden pistool-verlegen. Ze zijn bang om bonsde opnieuw, zodat ze afzweren investeren forever - en missen over het beveiligen van hun financiële toekomst.

Ben je emoties heb je beleggingen? Neemt u riskante kansen voor geen goede reden? Of is uw angst om je bang te komen van uw hoek te vechten? Laat me je iets vertellen. In de arena van de investeringen, je emoties zijn altijd in de achterkamer werken van de snelheid zak gewoon te wachten tot de kans om je vloer. Je hebt een voorsprong als je wilt om te verblijven in de ring.

Hoe wilt u het financiële equivalent van Muhammad Ali als je trainer? Hier zijn een paar tips die u kan geven dat soort van een rand.

In de eerste plaats te erkennen dat je nooit helemaal uit te bannen emoties uw financiële beslissingen. U kunt geen knock ze naar buiten. Ten tweede, weet dat je ze kunt neutraliseren.

Hoe? Denk aan de trainer advies: Altijd jezelf te beschermen.

Een manier om je hoede blijven is-stop losses gebruik op al uw investeringen. Als u niet vertrouwd bent met een stop-loss, is het een eenvoudige tool die u gebruikt om risico te verminderen. Stel, je koopt een aandeel op $ 50, en u ervan overtuigd bent de voorraad gaat naar $ 80. Zet een stop van 45 dollar op de positie. Indien de voorraad gaat all the way, doet naar de zwijgen je niet kwetsen. Maar als je het fout hebt, en de voorraad raakt de mat, de stop-loss wordt zeer belangrijk.

Zodra de voorraad daalt tot een prijs van $ 45 of minder, is de positie verkocht. Wat gebeurt er als de voorraad later vernieuwt haar kracht en klimt terug naar $ 80? Jammer. Je verkocht bij $ 45, en u niet langer over de positie. Dit is het nadeel van het gebruik van stop-loss orders.

Wat gebeurt er als de beurs blijft de neerwaartse spiraal en daalt naar $ 15? Je houdt niet omdat je de positie verkocht bij $ 45. Dit kunnen gebeuren? Het gebeurt elke dag. Vraag het maar aan mensen die tech aandelen gekocht in de eerste helft van 2000.

U effectief kunt gebruiken stop-loss orders om uw neerwaarts risico op al uw voorraad en beleggingsfondsen investeringen beperken. Als u dit doet, zult u in staat zijn om de 10 ronden te gaan krijgt zonder dat klopte silly door uw emoties.

No comments:

Post a Comment